Locuri : Utile

Info Centru Turistic

Infocentrul Turistic Timisoara este cuprins in organigrama Primariei Municipiului Timisoara. Centrul este finantat exclusiv de catre Primaria Municipiului Timisoara, iar in cadrul acestuia sunt trei angajati permanenti.
Centrul a luat fiinta in anul 2003, initial cu sediul in b-dul Proclamatia de la Timisoara nr.5 (in incinta Bazarului, la parter), iar in 2006 s-a mutat intr-un spatiu mult mai potrivit cu activitatile desfasurate, in str.Alba Iulia nr.2, cu intrare directa din strada pietonala din centrul orasului.
Infocentrul Turistic Timisoara urmareste sa valorifice potentialul turistic al municipiului Timisoara si al zonelor din apropierea acestuia prin promovarea valorilor turistice.Centrul furnizeaza informatii cu privire la turism, promoveaza Timisoara si zona Banatului, in general. Oricarui turist roman sau strain, vizitator sau localnic, ii sunt oferite informatiile solicitate, legate de cazare, transport, obiective de vizitat, monumente si atractii turistice, programele culturale (concerte, festivaluri, programe de teatru, opera, targuri, expozitii), oferte ale operatorilor locali de turism, excursii, tururi, programe si evenimente ale comunitatii locale, harti, pliante, brosuri atat proprii, cat si ale agentilor economici din turism. Firmele ce activeaza in domeniul turismului ( hoteluri, restaurante, rent-a-car, agentii de turism) au la dispozitie gratuit, in incinta ICT, spatiu pentru pliante publicitare pentru sustinerea activitatii de turism din oras si din zona.
Infocentrul Turistic Timisoara participa la diverse conferinte, forumuri despre turism organizate de diverse institutii, ONG-uri, sau organizatii ce desfasoara activitati in domeniul turismului. Infocentrul participa si la diverse targuri de turism, in tara si in orasele infratite din strainatate. In cadrul infocentrului au loc diverse evenimente culturale – expozitii de pictura, grafica, fotografie, lansari de harti, de CD-uri si lansari de carte pe teme turistice.