De Citit : Știri

Vești frumoase de la Iași: un altfel de festival, cu altfel de poveste și cu altfel de valori – Rocanotherworld

| 02 iunie

Rocanotherworld, aflat la a doua ediție, este un festival de muzică, artă contemporană și gastronomie organizat în memoria lui Ioan Dan Niculescu, zis și Roca, designer, antreprenor, călător și gurmand. Printre multe altele, Roca a fost strategul campaniei online a lui Klaus Iohannis în cursa pentru prezidențiale, a fondat agenția de design Argo, a creat brandul de sosuri picante Doamne Ferește și cel mai mare eveniment caritabil pentru câinii vagabonzi din țară. Roca a plecat dintre noi pe 2 iunie 2016, în urma unui tragic accident de mașină.

Această prezentare necesită JavaScript.

În iunie 2016, la trei săptămâni după accident, în ziua în care Roca ar fi împlinit 38 de ani, prietenii au organizat în doar trei zile un eveniment numit Rocanotherworld, cu cinci trupe rock & alternative (Alternosfera, Byron, Firma, Fine It’s Pink, Showberry) la care au participat peste 2,000 de oameni.

Anul acesta, între 9 și 11 iunie, Rocanotherworld atinge noi dimensiuni, devenind cel mai mare festival de acest gen din Iași — trei zile, patru locații, peste 40 de trupe rock, DJ și artiști, street food, ateliere de gătit, demonstrații culinare, artă vizuală și stradală, adopții animale și lansarea a 5,000 de lampioane. Sunt așteptați peste 20,000 de participanți la toate aceste evenimente.

Rocanotherworld este non-comercial (accesul va fi gratuit), organizat exclusiv prin efort voluntar (niciunul dintre organizatori nu este remunerat), iar tot surplusul (profitul) festivalului va fi donat unor cauze susținute de Roca — padocurile de câini din Iași și Casa Share, un ONG care construiește case pentru familiile nevoiașe din zona rurală. Festivalul, prin toate manifestările, încurajează valorile pe baza cărora Roca și-a condus viața — fii curios, fii diferit, fii pentru alții.

Această prezentare necesită JavaScript.

Recent, Rocanotherworld a lansat campania de crowdfunding a festivalului, prin care cei care nu se pot implica în alt fel pot susține financiar un proiect care încearcă nu doar să aducă divertisment, ci să schimbe mentalități și să promoveze valorile unei noi generații. „Timp de trei zile, vom crea un loc în care să putem descoperi împreună idei noi, să ne exprimăm liber și să fim cu toții mai buni pentru cei din jur. Rocanotherworld este cu și despre oameni”, declară Patricia Butucel, directoarea festivalului.

Vezi mai multe detalii despre festival aici.