De Citit : Știri

Ediția a XIII a a Festivalului PLAI s-a încheiat

| 24 septembrie

Timp de trei zile am fost înconjurați de multă voie bună, prieteni dragi și muzică.

În timpul zilei ne-am bucurat de activităţi creative, jocuri de descoperire şi ateliere meşteşugăreşti, jocuri sportive cu provocări. Muzeul Satului Bănăţean a fost pentru trei zile un tărâm care i-a inspirat pe cei prezenţi să descopere oameni şi idei noi, muzică din toate colţurile lumii, producţii de filme, să petreacă timp cu familia şi prietenii într-un spaţiu care îmbie la relaxare în natură.

Atmosfera de la Plai de anul acesta a fost o combinație de vibrații venite de la oameni diferiți cu multe lucruri în comun. Am reușit să aducem împreună în același loc cele mai diverse comunități ale orașului și nu numai.

Structurile construite din festival au fost făcute de studenții de la Facultatea de Arhitectura Timișoara veniți în practică alături de voluntarii noștri și s-au îmbinat perfect cu muzica de la World Barn și Nocturnal Grooves.

Concertele ne-au purtat în fiecare seară dintr-o țară în alta, am gustat din culturi diferite și ne-am lăsat duși de vibrațiile instrumentelor direct în culoarul special de dans făcut în ultima seară de Liniker e os Caramelows, care au coborât de pe scenă și au dansat alături de public. Am închis ochii și ne-am lăsat în voia muzicii, uitând de oboseală, când cei de la Orchestra Baobab au intrat pe scenă. Nickodemus a adus petrecerile din New York la Muzeul Satului Bănățean, muzica sa având atât accente tropicale, cât și urbane, transpunând publicul prin unicitatea muzicii sale într-un club din South Bronx. Din New York, am fost purtați tocmai în Paris cu acorduri chic însoțite de o atitudine nonșalantă, Paris Combo a reușit să ne facă să oftăm și să ne amintim de iubirile trecute, cât și de cele viitoare. Blitz the Ambassador ne-a spus că “politica ne dezbină, iar cultura ne unește” și Ifriqiyya Electrique au avut mult mai mult decât un concert, au făcut un ritual cu muzică Tunisiană, făcând oamenii să danseze până nu și-au mai simțit tălpile.

Mulţumim publicului pentru că a fost alături de noi şi sperăm că fiecare a luat cu el o bucată din spiritul PLAI: bucuria de a fi împreună cu prietenii şi de a ne implica pozitiv în societate, deschiderea pentru a descoperi şi alte părţi de lume, de a fi toleranţi. Voluntarii PLAI construiesc acest festival din prietenie şi cu bucuria de a avea în Timişoara un eveniment complet, mereu nou şi surprinzător, în care se pot regăsi oameni de toate vârstele.

Mai multe detalii despre festival pe: www.plai.ro | www.facebook.com/PLAIFestival | www.instagram.com/plai_festival

Festivalul PLAI 2018 a fost prezentat de AKWEL și organizat de voluntarii Centrului Cultural PLAI, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

Partener principal: AKWEL
Co-finanţator: Consiliul Judeţean Timiş
Partener premium: Continental Automotive
Sponsori: Unicredit Bank și Ursus
Partener media: Radio Guerrilla