De Citit : Interviuri

Interviu cu IOSIF ROTARIU

| 20 iunie

Am stat de vorbă cu Roti sâmbăta trecută. Eu cu o doză de Pepsi light, el după un meci de tenis (din ăla clasic). Subiectul discuţiei noastre a fost, desigur, turneul destinat tenisului de picior la dublu, unde fostul jucător al celor de la Poli va participa cu nepotul său, Dorinel Rotariu, actualmente înregimentat în alb-violet. Mai mult, ideea de tenis cu piciorul surâde şi altor fotblişti, cum ar fi Paul Codrea sau Cristi Dancea.
Rotariu ne-a povestit că pasiunea pentru acest sport o are de mult. Ba chiar, în 1980, când a venit la echipa viola, juca tenis de picior înainte şi după antrenamente. Mesajul pentru posibilii participanţi transmis:
Mişcarea este importantă pentru orice persoană. În acest fel, fiind un sport destinat tuturor vârstelor, e bine să participaţi, de dragul competiţiei şi al sănătăţii.

Roti merge la victorie şi de această dată. Fostul jucător al naţionalei a explicat că au un mic avantaj cei care joacă bine şi fotbal, aceste două sporturi fiind direct proporţionale. Echipa FC Roti va miza pe experienţa lui Iosif şi pe talentul şi tinereţeadeţinute de Dorinel. Din câte am înţeles, înfrângerile nu au apărut, până acum, pentru interlocutorul meu de sâmbătă.
Normal că discuţia a avut şi aspecte mai sensibile. În viziunea lui Iosif Rotariu, Timişoara are nevoie de astfel de competiţii sportive.
Mai mult, ideea îi surâde cu atât mai mult cu cât iniţiativa porneşte din Oraşul Rozelor. Roti pare să vadă oportună întoarcerea oamenilor către fotbal, într-o perioadă în care Politehnica Timişoara aşteată rezolvarea situaţiei deloc bună prin birourile federale. El aşteaptă implicarea sponsorilor, de pe plan local, în ceea ce înseamnă în general sport, şi în special fotbal .
Cupa BANATUL – la zi
Bogdan a filmat zilele trecute câteva secvenţe pentru un prim spot video. Îl puteţi accesa aici. (cel din imagini este Bogdan Dumitru, da). Meritele pentru realizarea acestui material aparţin lui Cosmin Daniel Pirlogea. (la fel şi poza din articol)